29 januari 2015 Bonhoeffer college op bezoek

logo Bonhoeffer

Op donderdag 29 januari 2015 komen de tweedejaars HAVO/VWO scholieren van Bonhoeffer bij DEMCON op bezoek. Tijdens het bezoek mogen zij een kijkje achter de schermen nemen en kunnen zij ervaren hoe DEMCON projecten aanpakt. Het Bonhoeffer college is onze partnerschool van het Jet-Net programma. De samenwerking is gericht om havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van bèta en technologie en hen te interesseren voor een bètatechnische vervolgopleiding.

 

02 februari – 06 februari International Saxion projectweek

saxion

In de eerste week van februari vindt de internationale projectweek plaats bij Hogeschool Saxion. Tijdens deze projectweek werken ruim 1200 studenten van gastscholen en de Saxion opleidingen Bedrijfseconomie, Elektrotechniek, Industrieel Product Ontwerpen, Mechatronica, Technische bedrijfskunde, Technische Informatica, Technische Natuurkunde en Werktuigbouwkunde aan projecten uit het bedrijfsleven, waaronder DEMCON. De teams bestaan uit studenten uit het eerste, tweede en vierde jaar van verschillende opleidingen en worden begeleid door een (vaak laatste jaars) student.

saxion

11 februari 2015 Young Precision Network

YPN, DEMCON, netwerk, young precision network, jong professional

Op woensdag 11 februari bezoekt het Young Precision Network (YPN) het hoofdkantoor te Enschede.  Het Young Precision Network is een initiatief van Dutch Society for Precision Engineering (DSPE) dat zich richt op jong professionals en studenten in de precisie technologie. Het programma voor woensdag 11 februari is als volgt:

13:30-13:45:       Ontvan13gst
13:45-13:50:       Opening
13:50-14:00:       Introductie DEMCON
14:00-16.00:       Vier sprekers met presentaties over recente technische projecten van DEMCON
16:00-16:20:       Rondleiding labs en productieruimte
16:20-17:00:       Afsluiting/borrel

Benieuwd naar deze middag of wil je graag meer informatie over het Young Precision Network? Neemt dan contact op met Dirk Tjepkema (088-1152000) of kijk op de website van YPN.

YPN, DEMCON, netwerk, young precision network, jong professional

 

Nederland is goed in het ontwikkelen van hightech systemen

Uit onderzoek van KPMG blijkt dat Twente behoort tot de top drie van meest concurrerende regio’s van Europa voor internationale bedrijven. De focus van Twente op het gebied van innovatie ligt op High Tech Systemen en Materialen (HTSM).

DEMCON is een high-end technologieleverancier van producten en systemen, met als focusgebieden hightech systems en medical devices. Deze onderneming levert van proof-of-principle, prototype en pre-productie tot serieproductie.

Potentieel om verder te groeien

Volgens managing director Dennis Schipper is Twente als basis een bewuste keuze. “Eindhoven had wellicht meer voor de hand gelegen, omdat we dan in de buurt zouden zitten van bijvoorbeeld ASML en FEI, twee belangrijke klanten van ons. Maar we denken hier gemakkelijker aan de benodigde specialisten te kunnen komen om verder te groeien. Daarvoor putten wij uit het potentieel van ROC Twente, Saxion en de Universiteit Twente. Ook belangrijk: de Twentse maakindustrie wordt niet gedomineerd door een paar grote spelers, zoals je elders in het land wel vindt. Omdat we meerdere kleine spelers hebben, zijn we genoodzaakt om elkaar vaker op te zoeken. We moeten het met elkaar maken. We kijken naar buiten en werken nauw met elkaar samen.”

Goed in samenwerken

Nederland is volgens Schipper goed in het ontwikkelen van hightechsystemen. “Dat heeft onder meer te maken met de kwaliteit van ons onderwijs. Daarnaast zijn we heel goed in samenwerken. Niet alleen tussen bedrijven, ook overheden en onderwijsinstellingen doen daarin mee. Dat zien we in de ons omringende landen veel minder. Daar opereert en ontwikkelt men toch vooral binnen de eigen muren. Dat geeft ons een voorsprong binnen een aantal belangrijke nichegebieden. Ons model begint wel navolging te vinden. Wij merken dat bijvoorbeeld in Duitsland. Daar worden wij steeds vaker ingeschakeld vanwege onze kennis en kunde.”

Wereldwijd groot

De ontwikkeling en toepassing van sensortechnologie is een van de speerpunten van DEMCON. “Een goed voorbeeld is onze nieuwe generatie medische beademingssystemen. Die voeren we onder de naam Macawi Medical Systems. De kwaliteit van die innovatie is zo groot dat we er over de hele wereld klanten voor weten te interesseren. Deze activiteit in een nichemarkt zal de komende jaren tot een aanzienlijke omzetgroei leiden. Daarmee bewijzen we dat we als relatief kleine innovatieve speler uit een klein land wereldwijd groot kunnen zijn.”

Artikel in een extra uitgave van het Financieele dagblad, nr 1. December 2014